Do-it: Hostmanship Kennis hebben

Deze is een favorietje van mij. “Kennis is om te delen, niet om te bezitten”, dit staat ook op mijn omslagfoto van Vamiks.

Ik denk dat iedereen dit doet zonder het te beseffen.  Het gaat niet enkel over geven wat jij geleerd hebt.  Binnen hostmanship wil je door je kennis iemand een fijnere beleving geven.

Ook hier hoort een verhaaltje bij.  Tien jaar geleden gingen mijn man en ik voor het eerst naar Egypte via een touroperator.  Alles was netjes in orde en de hostess verwelkomde ons bij het hotel.  Ze zorgde dat alle formaliteiten in orde waren.  De dame stelde voor dat we naar onze kamer zouden gaan om ons op te frissen en na een uurtje terugkwamen.  Zij had een goede reden hiervoor: wij waren niet bekend met de cultuur ginds.  Door al die Egypte-for-dummies tips heeft zij ervoor gezorgd dat wij daar een heerlijke vakantie beleefden.

>