Energie-dipje?

Tip-it= een tip die nuttig kan zijn voor jou.

Energie-booster: deze morgen wandelde ik naar het @Kleurenhuis om hun ruimtes te verkennen voor een workshop.

Dat is in ons dorp, dus besloot ik om tot daar te wandelen.  Vertaald: het nuttige aan het aangename koppelen.

Omdat het nogal fris was, duffelde ik me in en vertrok. Ik stak de straat over naar het achtergelegen wegje, daar rijden geen auto’s. Eerst wat doorstappen en gaandeweg merkte ik dat mijn automatische piloot plaats maakte voor het genieten van de natuur.  Het wegje loopt langs natuurgebied.  Ik hoorde de vogels fluiten, hele concerten. Ik zag hoe de natuur zich voor de lente en zomer klaarmaakt. Fruitbomen hadden mooie bloesems, aan andere bomen zag ik dat op één week tijd de blaadjes open gebloeid zijn. En dan zijn er nog aarzelende bomen die nog even in winterstemming blijven hangen.

Ook al voelde ik me goed, ik werd er nog vrolijker van. Ik vertraagde mijn pas en ging bewust diep ademhalen.  Al die frisse geuren, hoe fijn is dat. De wind die langs mijn wangen streek en mijn haren in de war blies, was een extraatje.

Ik was gefocust in het nu-moment en vergat de waslijsten to do’s die ik op mijn bureau had achtergelaten. Onbewust en dat is een mooie beloning voor dagelijks enkele keren op de pauzeknop te durven drukken.  Wat eenvoudig lijkt, maar dat wordt het pas na bewust oefenen.

En dat brengt me naar de workshop die ik dit najaar voor de eerste keer zal geven: EHBD-it.  Ik begeleid jou bij het maken van je persoonlijke ‘Eerste Hulp Bij Dipjes’-toolkit.   En één van die oefeningen is je bewust zijn van waar je bent en je zintuigen voor je te laten werken zoals ik deze morgen spontaan deed.  Het helpt je bij een energie-dipje.

Je kan alvast beginnen oefenen met deze tip.  Ik beloof je dat je er nog meer krijgt via oefeningen in de workshop. Die zal doorgaan in oktober in het Kleurenhuis te Houwaart, op een avond.  Duur: 2 uur.  Ben je geïnteresseerd? Volg deze pagina want ik zal het hier aankondigen zodra het helemaal concreet is.

>