Less is More: A room with a view

Ik ben verlost… uit mijn 'dikke' brace. Einde december 2019 werd ik geopereerd aan de schouder van mijn dominante arm, wat voor de nodige immobiliteit zorgde.

Allemaal beperkingen 🙁

Na de mededeling dat opereren een noodzaak was,  voelde ik me erg boos.  Je bent startende ondernemer en dan houdt een operatie waarvan je de gevolgen niet echt goed kan inschatten, je tegen.

De impact daagt snel genoeg na het 'event'.

 • Slapen is geen zekerheid en nog veel minder comfortabel, dus geen garantie op uitgerust zijn ‘s morgens;
 • Aan/uitkleden is een probleem;
 • Jezelf wassen kan je maar beperkt;
 • Proper eten met die overblijvende hand vraagt een grote slab (badhanddoek)
 • Je eten moet hapklaar geserveerd worden
 • Eten maken lukt niet
 • Kortom, het hele huis was aangepast om toch wat comfort te hebben en mij binnen die beperking nuttig te kunnen maken. Ik leefde in de tv-hoek en eetkamer, op goed 20m².

 • De was omhoog hangen of plooien lukt niet
 • Strijken is een hopeloze zaak
 • Mijn bed en laptop staan in de tv-hoek, niet echt ideaal
 • Autorijden kan niet voor 3 maanden
 • Altijd een chauffeur nodig voor naar de kiné te gaan, ziekenhuiscontroles enz…
 • Wandelen durf je niet alleen wegens valrisico
 • en zo kan ik nog wel even doorgaan 🙂
 • Opportuniteit?

  De rijkdom die ik van die quarantaine kreeg, was onvoorzien en enorm. Vanuit dit minimalistische 'kunnen', leerde ik veel dingen die ik met mijn hoofdje al wel wist en waar ik regelmatig tips of zelfs training over gaf. Ervaringsgericht leren dus.

  Want LESS IS MORE. In mijn agenda stond als buitenshuis-activiteit: Niets...  zalig! 

  LESS IS MORE Lessons learned


 • Thank God for Zoom en andere videoconferencing tools!
 • Netwerken en opleidingen? Uiterst kritisch zijn.
 • Boekhouding: Byebye manuele verwerking, hello facturatiesysteem! (4u/maand tijdswinst)
 • Mijn organisatie heb ik helemaal op punt gesteld.
 • en nog veel meer...

 • Wat deze periode mij liet doorvoelen, leert me hoe ik mijn klanten nog beter kan helpen in hun organisatie. Zodat zij zich op de echte kern van hun business kunnen focussen.

  Hoe verdergaan?

  Het lijkt allemaal trager te gaan en dat vond ik in het begin best moeilijk. Maar ik moet toegeven: ik ben op die 6 weken veel verder geraakt dan voorheen. Dat geeft me een grotere voldoening en een heel happy feeling.

  LESS IS MORE heeft een blije fan gewonnen. Misschien kan ik nu aan dat opruimen en minimalisme beginnen, zo elke maand een kast of zo? Ik zal eerst de boeken van Marie Kondo en Annelies Mentinck lezen in plaats van losweg te gaan minimaliseren. Ook dat is LESS IS MORE. Ik weet nu al dat het nog meer rust en flow met zich mee gaat brengen.

  Als je wil, help ik je graag verder met de organisatie van je administratie. Stuur me een berichtje en we bekijken samen je noden en mogelijke oplossingen.

  Met dank aan: Team Petra thuisverpleging, Tanja van FERM familiehulp, Orthopedie UZLeuven en uiteraard mijn lieve echtgenoot die zo ongeveer alles deed wat de vermelde instanties niet konden waarnemen.

  >