Sup-it: Positieve noot

Sup-it van support it.

Sluit elke dag af met een positieve noot. Lijkt simpel?  Of toch niet? Waarom zou je?

Ik verwen me elk jaar met een mooie ‘agenda’ met prachtige foto’s en quotes.  Voor ik ga slapen, schrijf ik op wat het mooiste moment van die dag was.  Ja, zelfs op dagen waar niets goed lijkt te gaan.

Ik hanteer geen vaste format: ik neem een kleurstift, blind gekozen, en schrijf op waar ik dankbaar voor ben, waar ik goed mee omgegaan ben, hoe ik genoot van het weer, hoe lekker het bos rook, wie ik blij weergezien heb die dag … Niets groots. 

En af en toe grasduin ik  in mijn schrijfsels.  Het mooie is dat je op een jaar tijd 365 dingen hebt waar je dankbaar voor bent. Tweemaal zoveel na 2 jaar en ga zo maar door.  En dat doet iets met je.

Ik was ermee begonnen tijdens de financiële crisis.  Iedereen was onzeker over de toekomst. Die periode was een aanslag op je mentale welzijn. Toen schreef ik nog per uur het beste moment op, mijn manier om me door de dag en die moeilijke periode te helpen.  Na een jaar merkte ik dat ik veel alerter was voor mooie momenten.

Het is een klein gebaar van me-time dat je even doet stilstaan bij jezelf.  Om dan je dag in rust af te sluien.

Wat denk je?  Proberen waard?

>