Tell-it: Dankbaar om ‘anders’.

Het was anders, zo heel anders. Ik was van voor onze vakantie in flow en heel gefocust. Tijdig klaar, zonder stress en genietend van elke stap die ik nam. Ik was totaal niet uitgeput van de voorbije maanden zoals dat vroeger wel zo was.

‘Anders’ begon 9 maanden geleden.  Het is een weg van thuiskomen bij mezelf, ontstrengelen van wat geweest is, helemaal bij mijn essentie komen, uitzoeken waar ik echt voor wil gaan, zoeken wat ik nog wel kan en hoeveel, starten met mijn eigen onderneming.

Elke dag minstens 1 stap voorwaarts.  Voor minder ging ik niet. Dat is me gelukt. En dat blijft mijn doel: neus vooruit en met het geleerde uit het verleden verder stappen.

We verbleven op een magisch plekje bij Porto. In de natuur, zonder TV en relatief weinig digitale prikkels. De wekker bestond uit een aantal schapen, elk met bel om, die ‘s morgens onder je slaapkamervenster kwamen grazen (gelukkig niet te vroeg). Overal vogelconcerten en aan de voet van de berg hoorde je de Tamega-rivier stromen.  Elke dag vers sap van de appelsienen, citroenen en pompelmoezen die nog aan de bomen hingen en de winter overleefd hadden. Veel bloemen, overvloedig veel groen struikgewas en bomen met lekkere en frisse geuren. Pure rust en ademruimte, onbelemmerd.

Ik hou van die ‘anders’ die mijn camino geworden is. En ik hoop op mijn pad nog vele mensen en ondernemers te mogen helpen. Of dat nu met mijn petje van virtueel assistent is, dat van Leren en ontwikkelen, of de mix van beide.

Stappen we een eindje samen verder? Contacteer me op mik@vamiks.be.

>