Test-it: Bambook

Eens iets anders dan een schrift, los papier, een iPad, pc of Remarkable

Van jongs af aan ben ik verzot op allerlei soorten schrijfgerief en notablokjes. In alle vormen en liefst met veel frisse kleuren.

Zelfs het digitale tijdperk heeft geen invloed op mijn liefde voor pen en papier. Al tracht ik wel future proof te blijven. Als virtueel assistent wil je je klanten toch zo efficiënt mogelijk ontzorgen. Zo leerde ik werken met de toepassing OneNote, een virtueel notablok. Die zijn inmiddels totaal onmisbaar en hebben een belangrijke plek in Vamiks en ook mijn privé-leven gekregen. Ik kan ze op elke pc en mijn smartphone raadplegen en bijwerken. Handig.

Toch zijn er zo van die dingen die je op papier blijft doen. Papier heeft een charme waar geen enkele virtuele vervanger tegenop kan. Dus gebruik ik papier voor mijn flowschrijven en tekeningen. Of gratitude journalling. De persoonlijke dingen waarbij je even stilstaat bij jezelf.

Even was ik begeesterd door de ‘Remarkable’. Linda gaf me vorig jaar een uitgebreide demo van haar virtueel notablok.  Je gebruikt het zoals een schrift of papier, alles wordt virtueel bewaard en je kan er ook je e-books en pdf-files mee lezen en daar op noteren. Je ziet 1 pagina per keer en daar wringt het schoentje voor mij. Waar is mijn overzicht, hoe kan ik de andere bladzijden vastpakken?

Onlangs wees iemand mij op het bestaan van whiteboard schriften. Ik dacht: ach wat zou het? Foefke nummer zoveel? Een paar dagen geleden was het zover: ik zag in de boekhandel zo’n whiteboard schrift. Ik trok mijn neus op en liep er langs, eerder cynisch… om terug te gaan, het ding vast te nemen en wat aandacht te geven. Het ding  had een serieuze aaibaarheidsfactor: 20 bladen waarvan telkens een wit en een gelijnd. De bladen zijn stevig genoeg om op te schrijven met de speciale pen die meegeleverd wordt, je kan makkelijk wissen. Ik kan er mijn blogs in voorbereiden terwijl ik gezellig in de tuin of op de zetel zit. De stevige kaft zorgt dat ik geen tafeltje nodig heb.

Ik besloot het ding een kans te geven en ben nu de trotse bezitter van een bambook. Wordt het een blijver? Ik weet het niet maar het lijkt een goede kanshebber. Er staan alvast 2 blogs in die ik vorm gaf terwijl ik in de zetel genesteld was.

Er hoort een app bij waarmee je een foto kan nemen van je schrijfsels of tekeningen en die vraagt prompt op welke drive hij de foto moet bewaren. Net dat kleine beetje meer dan gewoon een foto nemen.

Ik nam een kijkje op hun site www.bambook.org. Tot mijn vreugde hebben ze ook oprolbare whiteboard flips (niet de magic flips) die je overal naartoe kan nemen in een koker. Ook kan je bijkomende stiften en afwasbare postits bestellen, ideaal voor workshops.

Voorlopig ben ik fan. Voor Vamiks bekijk ik hoe ik mijn bambook integreer naast OneNote. Ik twijfel er niet aan dat het mij gaat helpen wanneer ik in dialoog ben met mijn klanten. Benieuwd naar jullie reacties: ga je er ook eentje aanschaffen? Of heb je er al eentje en wat vind je er van? Ik lees het graag.

>