VA, wat is dat?

Meet-it: onmoeten, mag ik je voorstellen aan… mijzelf?

Velen zagen mijn berichtje van vorige vrijdag met de vraag ‘VA, wat is dat?’. VA is de afkorting voor virtueel assistent. 
Wat kreeg ik als antwoord: Ondersteuning bij administratie, website, Facebook posts, simpele taken… maar ook: ondersteunen van de ondernemer bij alles waar hij hulp nodig heeft.

Als creatieve generalist heb ik het meeste affiniteit bij ‘ondersteunen van de ondernemer bij alles waar hij hulp nodig heeft’. De ondernemer die aan het roer van zijn ondernemingsschip wil blijven staan en minimaal afgeleid wordt door diverse andere zaken. De VA helpt die ondernemer met die diverse andere zaken. Als assistent in de breedste zin van het woord. Of anders gezegd, een goede matroos.

Wat ik kan aanbieden, is niet te vatten in één specifieke naam. Welke ondernemer wil nu werken met iemand die op zijn visitekaartje ‘creatieve generalist’ heeft staan? Een beetje duidelijkheid is gewenst, lijkt me.

Na al dit mijmeren, heb ik besloten om mijzelf te profileren als ‘VA en L&D support’. Want waar ik je allemaal mee kan helpen, dat weet ik niet in detail. Ik ontdek dat liever samen met jou.

Volgende noemers bied ik aan (in alfabetische orde):
• Communiceren
• Coördineren
• Documenteren
• Faciliteren
• Mentoren
• Organiseren

Nog vragen of graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Weet je welkom: mik@vamiks.be

>