Vamiks is jarig!

Vamiks werd prematuur geboren op 2/1/2019. Amper 4 maanden na een werknemerschap van 37 jaar in grote bedrijven. Het ontstrengelen van zo’n lang werknemersleven heeft echter meer tijd nodig dan 4 maanden. Komt erbij dat ik erg gedreven en ondernemend ben. Die cocktail veroorzaakt een conflict van tegengestelde krachten.

Gelukkig is de neonatale wetenschap al ver gevorderd, ook voor premature ondernemers. Zelf ben ik gezegend met een natuurlijke aanleg voor projectmatig werken en ondernemen. Net als elke ouder, monitorde ik elke vooruitgang. De deal met mezelf was: op mijn camino zet ik elke dag minstens 1 stap vooruit. Het werd in de eerste plaats een heel persoonlijk proces: de lagen bedrijfsleven moesten er 1 voor 1 afgepeld worden. Exit bedrijfstaal en tools, hervinden van mijn eigen kern. Om nooit meer mijn authentieke aard prijs te geven. En beetje bij beetje veranderde mijn mindset naar mijn ware ik, met de why die ik eigenlijk al jaren trouw ben.

Ik zocht en vond de nodige begeleiding zoals BusinessBoostEvent, Linda Nuyts en haar crew, Mieke Lannoey, MaakWerkvanjeZaak, Chi-An, Kanli, Jan Quintens... om te beginnen. En ik ging netwerken. Ongelooflijk hoeveel je leert op relatief korte termijn.

Het was met momenten erg heftig, vooral wanneer angst de creativiteit wou domineren. Vamiks ging meermaals terug naar intensieve zorgen en kwam er keer op keer sterker uit. Het plaatje werd steeds duidelijker. Bybye neonatologie, tijd voor het 'echte' leven. Er komen leuke opdrachten binnen en ik ervaar voor de eerste keer in vele jaren het plezier om ‘s morgens op te staan en mijn klanten te ondersteunen als virtueel assistent.

Wat heb ik geleerd:

  • Geef jezelf tijd om te starten als dat enigzins kan
  • Ga te rade bij specialisten (wees kritisch, er zijn er zoveel dat je het bos door de bomen niet meer ziet)
  • Een onderneming opzetten is zoals een grote olifant: Deel het op in kleine haalbare stukjes en werk die 1 voor 1 af (Denk al doende en doende, denk dan nog - Guido Gezelle)
  • Investeer tijd in netwerken en jezelf zichtbaar maken
  • En wat je nog moet kennen voor je metier: leer het

Ik ben echt blij dat ik de sprong gewaagd heb. Professioneel de mooiste camino die naar meer smaakt. Eerst echter een bescheiden feestje op Vamiks, op mij!

>