Waarom ben ik zo gek op Masterchef?

mastercheflogo.jpg

Ik hou helemaal niet van koken. Toch tel ik elk jaar de weken af tot de uitzending van de recentste Australische versie van Masterchef. Geestig, toch?

Onbegrip troef bij ons thuis wanneer ik naar de zoveelste aflevering van Masterchef kijk. Meer nog, de serie geniet mijn onverdeelde aandacht. Het is zowat het enige uur op de dag dat ik mij door geen enkel ander medium laat afleiden. En toch, ik kook helemaal niet graag. In de keuken eet ik. De weg van pakje of ijskast naar etensklaar op het bord moet kort en eenvoudig zijn.

Heb ik dan een crush voor Matt, Gary, George of Shannon? Neen. Nu ja, ik weet dat ze gehuwd zijn en bijna allemaal kinderen hebben. Drie juryleden zijn sterrenchefs en Matt is culinair journalist.
Ik hou van de motivatie en de veerkracht van de amateur-koks. Elke dag gaan ze tot het uiterste in de wedstrijd met hoge inzet. Immers, ze geven hun job op en laten hun familie achter voor 3 maanden. Allen hebben ze een catering-droom. Dankzij de wedstrijd leren ze nieuwe technieken of toestellen kennen. Ze leren omgaan met hoge werkdruk en creatief denken als het fout loopt terwijl de klok streng verder tikt. En na de opnames gaat het studeren en noteren gewoon verder. Dankzij de wedstrijd verfijnen ze hun droom en stellen ze hun doel steeds scherper bij.
Elke kandidaat komt zichzelf elke dag opnieuw tegen. De ene dag werk je solo en ben je concurrent van de anderen. Andere dagen werk je samen in team en strijd je tegen andere teams.
Hun veerkracht, doorzettingsvermogen en werken om een droom te vertalen naar een doel, is wat mij zo aantrekt in deze serie. Diverse jaren had ik ook een droom maar daar bleef het bij. Nu ga ik mijn droom waarmaken en de deelnemers van Masterchef inspireren mij.  Meer nog, hun motivatie is heel aanstekelijk. Ik wil mijn eigen bedrijfje opstarten en zoek gestaag mijn weg in de nodige formaliteiten, wat exact in de vitrine moet staan en hoe ik mijn aanbod aan de man of vrouw ga brengen. Ik begrijp de deelnemers  wanneer zij zeggen dat ze zich zelfs amuseren bij de afvalproef. Ook ik heb al eens een mindere dag, maar ik laat me niet meer afschrikken en geniet van elke vooruitgang.
Begin 2019 is VAMIKS (van virtueel assistent tot copywriter) operationeel. Misschien mag ik jou dan helpen? Neem op 2 januari een kijkje op http://www.vamiks.be.

>