Vamiks Covid

You little Corona monster!

Aan de slag met ‘Blijf in uw kot’.

Vandaag, 4 mei 2020,  is er een versoepeling van de corona-maatregelen. Welke allemaal weet ik niet, we worden zo overspoeld door maatregelen, misschien-s, als-en en erbarmelijke PowerPoints.

Let wel, ik vind het goed dat er veel informatie is en dat mensen elkaar willen helpen en nadenken over wat na Corona. Een welgemeende dank je daarvoor.

Alleen moest ik mezelf in bescherming nemen. De hele media-aandacht, gevolgd door alle mogelijke initiatieven van mensen en ondernemers… ik raakte er overprikkeld van.

Weet je, mijn quarantaine begon op 27/12 vorig jaar na een schouderoperatie. Ik had vooraf vele plannen gemaakt, veel te veel om die 2 maanden post-operatief te vullen. En na die twee maanden was ik echt niet klaar om terug de buitenwereld in te gaan. Corona hielp een handje. Verlenging van de quarantaine. Ik had liever op een andere manier huisarrest gekregen. Want dit treft iedereen.

Nu merk ik dat deze periode mij heel wat meer gegeven heeft dan ik kon dromen. Eum… ook dat beestje Covid dat gelukkig niet te fel feest vierde in mijn lijf 🙂 .

Hoe ging ik om met deze periode:

  • Ik sloot me maximaal af van alle media-aandacht en social media. Het helpt om focus te houden.
  • Ik heb een goede een haalbare balans gevonden in mijn planning en geniet elke dag van de voortuitgang die ik letterlijk kan zien.
  • Ik luister nog meer naar meditatieve muziek bij ontwaken, slapen gaan en overdag bij het werken. Ik ben innerlijk zoveel rustiger en heb een solide verbinding met mezelf gemaakt. Niet alleen meer in het hoofd leven.
  • Ik bleef mijn eigen tempo aanhouden ook al was het verleidelijk om mee te gaan op de golven van concullega’s die met veel ijver het roer omgooiden. Met alle respect want velen hadden niet veel andere keus of zagen nieuwe opportuniteiten.
  • Stilstaan en reflecteren. Ik nam mijn zaak onder de loep en filterde de must haves van de nice to haves. Zowel op financieel vlak als tijdsbesteding, rekening houdend met wie ik echt ben. Wat resulteerde in een aantal beslissingen.
  • Ik geniet nog steeds van de initiatieven van anderen om elkaar te helpen: dankbaarheidsacties voor de mensen die in de frontlinie staan, al de vrijwilligers die boodschappen doen of beschermkledij maken enz.
  • Ik leerde van andere innovatieve ondernemers die door de ‘opportuniteit’ van C een boost kregen. Heerlijk.
  • Zelf ontdekte ik tools die ik rustig ging uittesten om te zien of ze blijvertjes konden worden of niet.

Wat mis ik echt?  Onze kids. Al helpt het videobellen wel. En een heel klein beetje het niet kunnen op vakantie gaan. Dat los ik op door puzzels te maken van plekken waar we op vakantie gingen. Zo komen mooie herinneringen terug.

Elk nadeel heeft zijn voordeel. Door een versnelling lager te schakelen en dan constant op de nieuwe versnelling verder te gaan, kreeg ik zoveel terug op die 4 maanden. Ik heb besloten om maximaal op dit nieuwe ritme verder te gaan. Omdat het mij een boost geeft en mijn motivatie aanwakkert.

Ben ik Corona dankbaar? Neen, daarvoor heeft dat beest veel te veel leed aangericht. Ik ben dankbaar om het 'Blijf in uw kot'.

Ik ben benieuwd naar jullie wedervaren van de voorbije 2 maanden. Welke winst heb jij er uit gepuurd?

>